JOHANSEN-BECK-GRØNHAUG

18
Okt 2018
Torsdag

Kjøp billett Kombiner middag & konsert !

Tre av landets største låtskrivere samles. Frode Johansen, Asle Beck og vår egen Helge Grønhaug. Velkommen til en innholdsrik og vakker aften!

Frode Johansen:

Dersom du liker du musikken til Lars Winnerbäck, Odd Nordstoga, Di Derre og Lillebjørn Nilsen… Og dersom du synes musikk skal ha gode tekster som får deg til å kjenne deg igjen, gråte og le… Og dersom du synes at artister skal ha en egen evne til å kommunisere med publikum, også mellom låtene; Da vil du garantert elske Frode Johansen!

Hans femte album «For Sånne Folk Som Dere…» kom 21. februar i fjor og låtene «Dab» og «Trøstevise Til Therese Johaug» er kjente låter fra hans penn. Låta «Sølvgrå» lå halvannet år på norsklista til NRK P1+. Det handler om ensomhet og kjærlighet. Om samfunnskritikk og hyllest. Om å tilgi sine foreldre, og om å sykle Birken for å komme unna kona. Om regjeringens feilslåtte narkotikapolitikk, om å bli igjen alene med to små barn når den andre forsvinner. Om alkoholisme og forfall. Og oppreising.

Man aner inspirasjon fra både Lars Winnerbäck og Bob Dylan; Lillebjørn Nilsen og Pete Seeger; Gram Parsons og Ryan Adams.

Frode Johansen har blitt kalt mange ting: «Den norske visesangens arveprins», «En blanding av Øystein Sunde og Jo Nesbø» og «Norges beste låtskriver» Frode Johansen er den prinsippfaste artisten med integritet mot det kommersielle. Han er artisten med mange klassikere, men ingen hits. Han er en av dem som går de anonyme kjempers vei i kampen for norsk musikktradisjon.

Han er en ærlig formidler og en fantastisk gitarist. Han har et trofast publikum, og egen fanklubb. Frode kan høres på Spotify, men må oppleves live!

Asle Beck:

Asle Beck har siden gjennombruddet i 2008 med platen ”Tanker fra i går” blitt en meget populær og etterspurt artist. og med radioslagere som bl.a. Skur 55, Varme Vinder, Finnmark og Grünerløkka har Beck gitt det norske folk herlige popviser med norske tekster som vi alle synger eller nynner med på.

Låtene til Asle Beck har på noen få år over fire millioner nedlastinger, lyttinger og views på Spotify, iTunes og YouTube, noe som er helt fantastiske resultater for en norsk artist.

Han ga i 2014 ut plate nummer to ”Gikk så stille forbi” til strålende kritikker i flere av landets største aviser og med påfølgende radiointervjuer i flere radioer, deriblant hos nitimen på P1.

Asle Beck spilles daglig på de største radiostasjonene i landet, har vært a-listet på flere av disse, solgt tusenvis av plater, han spiller for fulle hus og det er liten tvil om at han har fått en plass i nordmenns hjerter med sine ekte og ærlige tekster om livet, kjærligheten og naturen.

Helge Grønhaug:

Han har servert oss «Torsdagsfisken», gitt «Marianne» legendestatus – og laget nachspiel-slageren «Faen ikkje løst te’ gå hem». Felles for de tre nevnte låtene, som alle er uløselig knyttet til De Musikalske Dvergene sangkatalog, er at Helge Grønhaug faktisk skrev dem på siste halvdel av 1970-tallet, før bergensbandet så dagens lys.

Nå har eldstebror Grønhaug nettopp fylt 60. I over halvparten av livet har den storvokste karen tilhørt «Dvergene». Hvem skulle trodd det?

– Ikke jeg i alle fall, smiler han.

– Da vi startet De Musikalske Dvergene i 1980, gjorde vi det bare moro skyld. Men vi kan jo ikke gi oss nå. Vi står på så lenge Rolling Stones gjør det. Kan de, så kan vi det også, humrer han.
(tekst hentet fra ba.no)

kr 170/200  Flere konserter