Støttekonsert – Brannmenn Mot Kreft

04
Okt 2018
Torsdag

Kjøp billett  Kombiner middag & konsert !

Støttekonsert for organisasjonen: Brannmenn Mot Kreft – Årets artister:
Claptrix, Sons Of Vanity & Vossa Rebels!

Claptrix
Claptrix er ett nytt band bestående av Bergenske ringrever med over 100 års fartstid i det norske musikkmiljø. Frank Hovland bass/vok spiller fast med Chris Thomson men har spillt med Terje Rypdal, Ronnie leTekrø, Mads Eriksen, HungryJohn , Avenue talk, program 81 og mange mfl. Zsolt Meszaros er et trommefyrverkeri som også spiller med Chris Thomson og har bla spillt med Trio Gallini, Hungry John, Mads Eriksen , Art by Accident mfl. Jan ove Nordeide gitar/vok har spilt med Percy Sledge, JFC, Egil Eldøen, Jan Eggum, Art by Accident, Randy Brecker mfl.
Claptrix er et Project som hyller Eric Clapton og Jimmi Hendrix sin rike musikalske arv. Vi spiller utlukkende materiale fra disse rockeikonenes reportoir! Vi gjør det i egne versjoner med rom for mye improvisasjon og musikkglede. Vi ønsker alle nye og gamle musikkvenner velkommen til våre fyrrige versjoner av disse perlene fra de gamle mestre.

Sons Of Vanity
Sons Of Vanity avslutta en fantastisk festivalsommer med en kjempekonsert på Countryfestivalen Seljord 2018. I August fikk bandet sin tredje spillelisting på NRK p1 med den nyeste singelen Dead To Rights. Nå er bandet klare for konserthøsten med konserter på blant anna magiske Madam Felle og eventyrlige Rosendal og Westland Hotell på kalenderen. Bandets første album, Albumet ”Twister” kom i september 2017, og sporene Fair Game og Girl Next Door ble spillelistet på NRK. Sons Of Vanity spiller rocka country, americana og folk rock. Twangy gitarer, herlige harmonier, rasende rockefot. Skikkelig Nashvillemusikk – fra Vestlandet.

Vossa Rebels
Hausten 2010 starta fire gutar frå Voss å spela i band. Dei fann fort ut at det var rockabilly dei skulle legge sjela si i. No er gutta blitt 14-17 år og rockar hardare enn nokon gong.
Dei har hatt mange spelejobbar på kneiper og festivalar og er no klare med debutalbumet sitt «Bedop.» Bandet heiter sjølvsagt the Vossarebels og har skrive halvparten av låtane på albumet sjølve. Ken Bruno har skrive tekstane for dei. Så stapp plata i spelaren og skru opp! Dette er energisk rockabilly spelt av «ungdommen no til dags»
Se også The VossaRebels på Norske Talenter 2018

Brannmenn mot kreft
er en forening som jobber for å redusere kreftrisikoen i brannyrket. Omfattende internasjonal forskning viser at brannfolk er overrepresentert ved en rekke ulike kreftsykdommer.
All røyk inneholder dessverre kreftfremkallende stoffer i større eller mindre grad, avhengig av hva som brenner. Selv rent trevirke avgir kreftfremkallende stoffer. Brannmenn-/kvinner blir eksponert for disse når de går inn i røyken for å slukke brann eller søke etter mennesker og dyr.

Frem til BMK satt dette på dagsordenen, var det vanlig at etter man hadde slukket brann, returnerte en til stasjonen i samme bekledning, våt og skitten, for så å henge tøyet opp i garasjen. Dette medførte da at både brannbiler og brannstasjon var full av kreftfremkallende sot og partikler.
Ved brannslukking og røykdykking møter man tusenvis av ulike kjemikalier og kombinasjoner av disse. En del av disse er kjent kreftfremkallende som f.eks: Asbest, Benzen, PAH, flammehemmere, Akrylamid, Formaldehyd, isocyanater osv. Rekken er dessverre lang.
Mange av disse stoffene blir tatt opp i kroppen gjennom huden, så det verneutstyret og brannbekledningen vi alltid trodde beskyttet oss, gjør ikke det. Dermed vil man eksponeres for dette hver gang man slukker brann, også ved øvelser.

Dette vil BMK gjøre noe med. Vi kan ikke akseptere at man allerede etter noen år i yrket skal ha forhøyet risiko for å utvikle kreft. Vi kan heller ikke akseptere at de brannfolk som allerede ofrer eget liv og helse for å redde liv, miljø og samfunnsverdier, skal stå alene igjen med en nesten uovervinnelig kamp mot NAV når man allerede kjemper for livet mot kreften. Det må gjøres endringer i yrkesskadelovgivningen slik at den rammede og familien blir ivaretatt på en rettferdig måte.

Brannmenn mot kreft har bidratt til en betydelig endring for norske brannfolks yrkeshygiene for å redusere eksponeringen mest mulig. Videre jobber vi med å øke kunnskapen hos norske brannfolk om hvordan de kan begrense eksponeringen på best mulig måte.

Mer info: www.brannmennmotkreft.no

kr 200  Flere konserter