DEPARTURE – AVLYST PGA SYKDOM

16
mai
2013


 

Allerede før debutalbumet slippes har Departure blitt behørlig presentert av P3 med hele 3 låter på høy rotasjon. I fjor sommer runget bandets siste singel ”We Just Got Carried Away” på statskanalen samt at TV 2 brukte låta som sin kjenningsmelodi under Tour de France, og snart kommer debutalbumet.

Høytsvevende poplåter
I januar i 2011 ble Departure kåret til Årets mest lovende band av Adresseavisen under UT-Awards med denne begrunnelsen: “Radiovennlig pop med svære refrenger er ikke hverdagskost fra Trondheim. Med låta «Half/Split» viser Departure sikker Killers-klo med et refreng som svever høyere enn Tyholttårnet”.

Falt pladask
Under by:Larm i 2011 gjorde Departure to fullsatte konserter i Oslo. Petter Testmann-Koch, produsent for Spellemannshowet, ble imponert over bandets prestasjon og plukket ut Departure som det eneste av ti by:Larm nominerte band til å opptre under Spellemannprisen: – Vi falt pladask for Departure og singelen Half/Split. En fengende rockelåt som kler en stor scene som Oslo Spektrum perfekt.

Debutalbum
Debutalbumet ”Razorblades and Lemonade” mikses av Oslo-baserte Propeller Recordings i disse dager, og slippes på Aico Music/distribueres via EMI i slutten av april. EP’en ”December” som ble sluppet før jul i fjor gir en smakebit av hva debutalbumet vil bringe.

Musikken
Departure fokuserer på de fengende og vakre popmelodiene, samtidig som de har en fot godt plantet i rocken. Til tross for inspirasjon fra band som Jimmy Eat World, The Killers og Your Vegas er bandet opptatt av å holde fast på sin egen identitet.

Live
I løpet av 2012 fokuserte Departure på å gjøre flest mulig livejobber parallelt med innspillingen av debutalbumet. I år har Departure deltatt både på Trondheim Calling og på by:Larm, og bandet legger nå ut på en turné i forbindelse med albumslippet. Musikknyheter.no skrev følgende om konserten på Trondheim Calling: ”En skulle tro de var et stadionrockeband, for den utstrålingen og samspilltheten bandet viser, avslører at de har ambisjoner om større scener.”

Pressen skriver

Dette er unorsk. Og norsk. Og dritbra! – Mats Borch Bugge, musikksjef i NRK P3

Vi falt pladask for Departure og singelen Half/Split. En fengende rockelåt som kler en stor scene som Oslo Spektrum perfekt. – Petter Testmann-Koch, produsent for Spellemannshowet

Bandets grandiose poplåter er som skapt for romslige arenaer. – Adresseavisens anmelder

 

 

Billetter 130 / 160 – kjøp billett