EN GRØNNMALT BENK I BERGEN

31
mai
2013

En grønnmalt benk i Bergen  –  Otto Nielsens liv og viser – fra Gerd og Otto til Søndagsposten
Et viseportrett ved Atle Nielsen og Brødrene Iversens orkester

Otto Nielsen (født 19. juni 1909, død 9. oktober 1982) var en norsk programleder, programredaktør, sanger, komponist og viseforfatter.Under andre verdenskrig drev Otto Nielsen med illegalt arbeid og ble tatt til fange i 1943 og plassert i konsentrasjonsleiren Grini utenfor Oslo. Han var redaktør i NRKs populære radioprogram Søndagsposten i 22 år. I den perioden fikk han frem mange nye visekunstnere, blant annet Erik Bye, Alf Prøysen, Birgitte Grimstad, Vidar Sandbeck, Lars Klevstrand, Stein Ove Berg, Kari og Ola Bremnes. Sammen med sin lillesøster Gerd dannet Otto Nielsen sanggruppa Gerd og Otto. De debuterte som duo på et arrangement for Bjørnsonforbundet på Trøndelag teater i 1930 og spilte inn 21[2] 78-plater i perioden 1934 til 1955. I 1982 foretok de dessuten nyinnspillinger av en del sanger på LP-platen Svanesang i stereo (Philips). Han er far til programleder Atle Nielsen,til forfatter, prosjektleder og producer i NRK Ann-Cathrin Ramberg,og til Hege Becker Nielsen, som er tilknyttet Nationaltheatret Ann-Cathrin Ramberg har forøvrig gitt ut en visebiografi om sin far, som blant annet inneholder 100 av hans viser. Den heter Litjvisa mi, og fåes gjennom Notearkivet.

Konsertpakke (2-retter meny & orkesterplass) anbefales! Bestill Her

Billetter 170 / 200 – kjøp billett