RHYTHMIC SIX

08
jun
2013

RHYTHMIC SIX m/Tom de Lange som vokalist  var i årene 1964-1967 blant de mest populære gruppene på Vestlandet. Oppmerksomheten økte kraftig etter at gruppen i 1966 og 1967 ble kåret til Bergens Beste Band under de såkalte ”Pop-Uken” arrangementene i Bergen. Påfølgende TV-opptreden i ungdomsprogrammet ”Tennpluggen” m/Ada Haug som programleder høsten 1966, samt flere plateutgivelser førte til opptredener også langt utenfor Bergen. Jordal Amfi 21.6 1967 med bl.a: Hep Stars, Pyssycats, Easybeats, Morgans, Care Takers, Beatniks, Firebeats m/flere, er blant de største begivenhetene vi fikk være med på, sier gitarist Finn Olsen.

Han vil likevel trekke frem konserten med The KINKS 17.6 1966 i LANDÅSHALLEN som den største opplevelsen. Dette var den første ungdomsfestival arrangert av Bergen Kommune,  med daværende ungdomssekretær Torleif Moklev som primus motor.  Her fikk Rhythmic Six æren av å være oppvarmingsband for de berømte engelskmennene forteller Finn. Landåshallen var fylt til randen denne kvelden. Det kostet forresten kr. 15,- for inngangsbilletten den gangen.

RHYTHMIX SIX ANNO 2012 består idag av Karsten Hansen – trommer, Finn Olsen – gitar, Stein Johannessen – gitar, Rolf Hove – bass, Svein Arne Karlsen – tangenter og Sverre Faaberg – sang.  Karsten var med å starte gruppen i 1964, Finn kom med i -65, Stein  i -66, Rolf i -91,  Sverre  og Svein Arne i 2009.  Alle ‘guttene’ spilte aktivt fra midten på -60 tallet, så erfaringen dagens utgave av RHYTHMIC SIX har med seg, er jo bare helt ENORM !!  Alle sammen er utrolig glade for å ha en hobby som spillingen er for dem, og det å få SVERRE med på laget ble rene EVENTYRET for gruppen !!  SVERRE har tilført bandet en ny dimensjon, som gjør RHYTHMIC SIX til et bedre og mer allsidig band !!

I september 2012 lanserte Rhythmic Six CD-en ‘Almost Alive’, som er innspilt hos Bergen Havnelager v/Daniel Birkeland.  To av opptakene er live-opptak fra en konsert i februar 2012 i Bergen.  Denne kan kjøpes av gruppen direkte.

 

Billetter 130 / 160 – kjøp billett