ELISABETH ANDREASSEN

21
Okt 2021
Torsdag

Kjøp billett  Bestill bord til konsert

Elisabeth Andreassen er en av våre aller største og mest folkekjære artister, med en merittliste få artister kan drømme om.  I et tilbakeblikk til Göteborg 1985 ser vi to jublende glade artister danse i et regn av glinsende confetti. Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh har nettopp vunnet den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest og brakt Norge til topps for aller første gang. Et uforglemmelig øyeblikk for oss nordmenn, og en enestående intro til en norsk artistkarrière som begynte svensk.

Elisabeth Andreassen ble født i Göteborg (av norske foreldre) og var allerede en kjent og populær artist i Sverige før hun flyttet til Norge i 1990. Hennes merittliste strekker seg fra ung vokalist i sitt eget “Eliza Band”.til moden artist på scenen med verdensstjerner i Carnegie Hall, New York. Som plateartist har hun spilt inn et dusin album med alt fra pop, country og bluegrass til viser. Uansett alder og musikksmak; det er umulig å ikke bli imponert og betatt av å høre henne synge. “Live”, på nært hold, er det sjelden å oppleve en artist med slik stemmeprakt og kontroll over stemmen som Elisabeth Andreassen.

Vi husker de legendarisk duettene med en annen fantastisk sanger, Jan Werner Danielsen;

i Melodi Grand Prix, i showet “Musical Highlights” og ikke minst deres første julekonsert turné, som ble belønnet med terningkast 6 og som gikk hver jul i 5 år. Suksessturné ble det også med plateprosjektet “Spellemann” med Alexander Rybak i 2009. Samme år han vant European Song Contest.

Elisabeth Andreassen er en av våre aller største og mest folkekjære artister, med en merittliste få artister kan drømme om. Foruten 12 Melodi Grand Prix-deltagelser og 4 nasjonale seire, har hun gjort suksessrike show med Dizzie Tunes, hatt store roller i musikaler som “Sweeny Todd” “Sophies Verden” og “Phantome of the Opera. Sammen med Tor Endresen har hun turnert landet rundt med “Tor og Bettan for swingende” og, ikke minst, soloturnéen “Bettan, Taube og andre menns viser”; en hyllest til Evert Taubes kjente og kjære viser, vakker nytolket av en topp kvinnelig vokalist som Elisabeth Andreassen.

Selv om 2020 og 2021 har vært stille år for mange artister, er Elisabeths agenda full av nye,

overraskende prosjekter. Foruten egne show og konserter har hun et nytt, spennende samarbeid med Tom Mathisen. Og ikke minst duoprosjektet  “BETTANITA” sammen med Anita Skorgan, som er blitt nok en musikalsk suksess, belønnet med terningskast 5 i Aftenposten, Sandefjord Blad og Tønsberg blad.

En slik stemme, musikalitet og artistkarriere hører til sjeldenhetene.

Så når muligheten byr seg; opplev Elisabeth Andreassen herself i all sin allsidighet!

kr 290/350  Flere konserter