MATTI RØSSLAND

02
Okt 2021
Lørdag

Kjøp billett  Bestill bord til konsert

Med fengende poplåter som «Stjålen båt», «Tøffe tider», «Lyseblå hagestolar», «La meg få drømma», «Sånn livet er», «Søster Cecilie» og resten av gjengen har Matti Røssland sneket seg inn i manges hjerter og blitt en av landes mest spilte artister på radio.

At han har en fin penn er da heller ingen hemmelighet. Matti Røssland er viden kjent i Norges musikkretser for sine tekster og melodier, og har alltid fikset kunsten å snekre melankolske gladlåter i beste New Jersey-tradisjon. På sin egen måte på sin egen dialekt.Underfundig, varmt og fengende slik Matti er en mester på.

Vi fikk klare meldinger allerede på debutplaten «Før hanen galer» (Norsk Plateproduksjon/1989). I strofer, tekstlinjer og anslag fortalte den unge vestlandspoeten at han var kommet for å bli, og unggutten fra Husnes med kassegitar og iørefallende melodier var godt stoff i alle medier. «La meg få drømma» gikk rett inn på VG-lista, NRK lagde video til «Sånn livet e’» og Matti debuterte foran kongefamilien og 20 000 speidere på Skaugum. Resten er historie. En broket historie om flotte kritikker og sjeldne utgivelser..

-De liker seg best om natten.. Da samler de seg sammen og lager et lurveleven uten like, smiler Matti og forteller om tekstlinjer og melodier som presser seg på og forlanger å bli tatt på alvor. -Noen sanger har dessverre den uvanen å dukke opp når en minst aner det og absolutt ikke trenger mer trøbbel. Noen glade, noen triste og noen bare uten andre å gå til.

Med seg på scenen har Matti som alltid to av sine faste musikalske følgesvenner siden tidlig nittitall; Jørgen Skeie Jr. (keys) og Reinhardt Toresen (kor). Samt «Tøffe tider», «Stjålen båt», «Lyseblå hagestolar», «La meg få drømma», «Sånn livet er», «Sommardrøm», «Søster Cecilie» og resten av gjengen.. Det eneste beviset man har på at tiden ikke har stått stille er at ferja har lagt til kai for siste gang.

kr 250/290  Flere konserter